Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

11 mars 08.55, Motorfordon, stöld, Skinnskatteberg

Förföljande slutade med dikeskörning

Örebrokollegor körde efter en nystulen bil på RV68 mellan Lindesberg och Riddarhyttan, riktning norrut. Patrullerna hade gjort flera försök att stoppa fordonet men föraren vägrade att stanna. Föraren hade kastat ut verktyg från bilen, troligtvis i syfte att träffa de efterföljande polispatrullerna. När förföljandet gick in i Västmanlands län anslöt flertalet Västmanlandspatruller. Färden gick upp till Godkärra där föraren sedan svängde ner mot Skinnskatteberg. På LV233, vid Gunnilbokorset, hade två patruller ställt upp sig och var förberedda med spikmatta. När bilen kom dit körde föraren över spikmattan med två av däcken. Detta hindrade honom inte från att fortsätta. Färden gick nu söderut, förbi Färna, på LV250. Längre söderut, i höjd med Bysala, hade ytterligare en patrull ställt upp och förberett spikmatta. Även denna gång körde aktuell bil över spikmattan och de två andra däcken punkterades. På fyra fälgar framfördes nu bilen vinglandes ner mot Hed kyrka. I T-korsningen vid kyrkan försökte föraren svänga vänster men tappade manövreringen på bilen och körde i stället ner i diket. Föraren, en 44-årig man, kunde snabbt säkras av patrullerna. Han misstänks numera för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt grov vårdslöshet i trafik. Då brottsforumet var i Örebro län överlämnades ärendet till Örebrokollegorna.

Ingen person, vare sig allmänhet eller polis, kom till skada i samband med förföljandet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen