Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 14 mars 12.18

14 mars 10.30, Fjällräddning, Åre

Åreskutan, under Lillskutan, lavin som utlöst, oklart skadeläge

Enligt anmälaren, som är oskadd men som drogs med i lavinen, så ska det inte vara någon mer person som drabbats. Det finns dock uppgifter om ytterligare två personer i området men dessa skulle ta en annan väg. Skistars personal/pistörer är skickade till platsen.

På grund av det osäkra informationsläget beslutar polisens vakthavande befäl kl 10:22 om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO). Ett sk lavinlarm utlöses och fjällräddare larmas.

Polisresurser på väg till platsen. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 11:07

Första enheter är på plats. Informationsinhämtning och första lavinund påbörjar sök. Det har inte kommit fram något som ändrat det första lägesbilden.

Uppdatering kl 11:25

Räddningsledaren på plats har meddelat att det inte behövs några ytterligare resurser. Den information som kommit fram är att de två personer som ska ha befunnit sig i området har åkt en annan väg och inte hamnat i lavinen. Lavinen är ca 100 x 50 m. 

Insatsen är inte avslutad.

Uppdatering 12:08 (Peder Jonsson)

Fjällräddningsinsatsen avslutas. Området genomsökt med lavinhund och sökutrustning, inga fynd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen