Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

14 mars 14.11, Rattfylleri, Kalix

Centrumvägen-E4 norrut-Björkforsvägen, bilist som inte stannar på polismans tecken

Efterföljandet sker i varierande hastigheter. Flera polispatruller är engagerade i arbetet med att få stopp på den flyende bilen. På Björkforsvägen kör den flyende bilen av vägen. Föraren av bilen försöker springa från platsen och blir i samband med detta påkörd av den efterföljande polisbilen som inte hinner få stopp på grund av det hala väglaget.

Föraren, en man i 30 års åldern, hamnar under polisbilen och ådrar sig en extremitetsskada. Ambulans och räddningstjänst larmas. Föraren förs med ambulans till Kalix sjukhus. Föraren är misstänkt för drograttfylleri.

Både polisbilen och den dikeskörda bilen måste bärgas från platsen.

Skadad vid polismans ingripande

Enligt den rutin som gäller när någon skadas i samband med ett polisingripande så kommer händelsen att anmälas till Särskilda Utredningar för prövning om något fel har begåtts.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen