Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 mars 14.41, Sammanfattning vecka, Älvkarleby

Polisruta Älvkarleby och Tierp

Tierp kommun

Denna vecka är nationell trafiksäkerhetsvecka. Detta innebär att polisen lägger extra fokus på våra vägar, något som brukar resultera i fler rapporterade brott.

I Skärplinge rapporterades föregående vecka två grova olovliga körningar. I det ena fallet togs också bilen i beslag.

I samband med ett fordonsstopp i Söderfors rapporterades en förare för olovlig körning då denne saknade körkort.

En förare i Tierp blev i samband med en kontroll misstänkt för såväl olovlig körning som drograttfylleri.

En bil stoppades i Månkarbo och föraren saknade körkort. I detta fall rubricerades brottet som grov olovlig körning. Vid två andra tillfällen på samma ort upprättades anmälningar om smitning. I det ena fallet avvek en förare efter att ha kolliderat med en annan bil och i det andra blev en hund påkörd, utan att föraren stannade kvar på platsen.

Från såväl Karlholmsbruk som Tierp har också anmälningar om smitning inkommit. I dessa fall har det handlat om parkeringsskador där den felande inte gett sig tillkänna.

Den nya lagen gällande förbud mot att hantera sin telefon bakom ratten har nu börjat användas också i Norduppland. Detta fick en förare i Tierp erfara då denne blev en av de första att rapporteras.

En bostad i Älby utsattes för inbrott och en telefon, en dator och ett pass tillgreps. Anmälan om grov stöld upprättades.

På ett näringsställe i Tierp tillgreps en telefon som låg inne på ett kontor.

En anmälan om försök till stöld inkom från ett fritidshus i Tierp. Detta då en fönsterruta krossats utan att någon tagit sig in.

Älvkarleby kommun

Vi vill börja med att tacka för responsen efter att polisen för två veckor sedan i Polisrutan eftersökte ett vittne som kunde ge oss viktiga upplysningar i en brottsutredning. Detta gav önskat resultat, något vi är mycket glada för. Tack!

Ett flertal klagomål har inkommit gällande störande snöskoterkörning. Det har handlat om att skotrar framförts på ett aggressivt sätt på gångvägar och andra platser där trafik inte får ske. Vid något tillfälle har också skoter framförts i skidspår samt på mark där det finns risk för skador på växtligheten. Det har också framkommit att personer som inte är behöriga har framfört snöskoter. För att framföra snöskoter krävs att du är minst 16 år och har förarbevis för fordonet, alternativt har ett giltigt körkort som utfärdades före 1 januari år 2000.

Vintern till trots tillgreps från en carport i Gårdskär en 70-hästars båtmotor av märket Yamaha. Grindarna till carporten hade brutits upp och likaså motorlåset.

Viltolyckorna fortsätter. De senaste fyra veckorna har 74 stycken viltolyckor anmälts från Älvkarleby och Tierps kommun. Av dessa är 13 stycken älgolyckor.

Två anmälningar gällande brott mot jaktlagstiftningen inkom från RV76 i Älvkarleby då några kört på djur utan att ha anmält detta till polisen.  

Polisen blev larmad till ett bråk på ett behandlingshem i kommunen. Anmälan om misshandel och skadegörelse upprättades.

 

Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis Tierp/Älvkarleby

Malin Bergefur, områdespolis Tierp

Jörgen Wilestedt, områdespolis Älvkarleby

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen