Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 mars 22.56

16 mars 16.28, Mord/dråp, Lund

Misstänkt grovt brott, Lund.

Polis arbetar på en bostadsadress i Lund, där man misstänker att ett grovt brott skett. Platsen är avspärrad, och polisens tekniker är på väg för en teknisk undersökning. Övriga omständigheter är initialt mycket oklara. Dörrknackning påbörjas i området, i arbetet med att kunna klargöra vad som hänt på platsen. 

Händelsen kommer att uppdateras när mer information finns.  

18:10 På platsen anträffas en död man. En man är nu frihetsberövad misstänkt för mord alternativt dråp. Den misstänkta brottsplatsen, i västra delen av Lund, kommer att undersökas av polisens tekniker. Platsen är fortsatt avspärrad. Utredningen kommer att fortgå under kvällen, och det finns i nuläget ingen mer information om övriga omständigheter i händelsen.

23:02 Den avlidne mannen var född -87, och hans anhöriga är underrättade. Mannen anträffades död utomhus på platsen. Den tekniska undersökningen är ännu inte klar. Förutom tekniker, har även rättsläkare arbetat på platsen under kvällen. En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras, för att fastställa dödsorsaken. Den gripne mannen, som är född -73, hade skador när han greps. Han fördes till sjukhus, där han fortfarande vårdas. Han är fortsatt gripen misstänkt för mord alternativt dråp, och kommer att höras så snart det är möjligt. Därefter kommer åklagare att kontaktas för beslut om anhållande. Utredningen fortgår under natten.

2018-03-17 Under dagen har ytterligare en person gripits, misstänkt för mord alternativt dråp. Han anhölls senare av åklagare. Den anhållne är en man i 40-års åldern.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen