Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

17 mars 01.57, Fjällräddning, Kiruna

Polisens fjällräddare har undsatt en man som hade kört fast med sin skoter uppe på Naankitunturi söder om Vittangi under eftermiddagen.

En man i 30års åldern anmäldes försvunnen vid 16-tiden då han inte kommit tillbaka efter att han åkt iväg själv med sin skoter vid 13-tiden. Senaste kontakten de anhöriga haft med mannen var på sociala medier vid 14.00. Fjällräddare hittade mannen klockan 00.20, och då var mannen väldigt kall och frusen men inga fysiska skador.

Mannen hade kört fast med sin skoter och kunde inte komma loss själv. I området kring Naankitunturi där han kört fast är det mycket dålig mobiltäckning och därför hade han ingen möjlighet att ringa efter hjälp.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen