Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 mars 19.05

17 mars 13.40, Polisinsats/kommendering, Uppsala

Bandyfinal på Studenternas i Uppsala.

Damfinalen i bandy-SM på Studenternas har avslutats och Skutskär vann guldet. Ur polisiär synvinkel har matchen avlöpt lugnt.

Kl 16 spelas herrfinalen och polisens mål är att även denna match  kan genomföras tryggt och säkert.
Polisen påminner om att det inte är tillåtet att dricka starksprit, vin eller folk- och starköl på offentlig plats i centrala Uppsala. Studenternas ligger inom detta område.

Det är inte tillåtet att medföra pyroteknik till arrangemanget eller att täcka ansiktet för att försvåra identifikation.

Trafiken i centrala Uppsala påverkas då många människor ska ta sig till och från matcherna.
Dag Hammarskjölds väg är avstängd för fordonstrafik då den fungerar som uppställningsplats för bussar.
Det är skyltat med tillfälliga skyltar mot Akademiska sjukhuset, polisen har även trafikpoliser och volontärer på plats för att lotsa trafikanterna rätt väg.

Uppdatering kl 18:54

Många människor var i rörelse men även herrarnas final kunde genomföras tryggt och säkert.
Vid 18.30 hade totalt sju personer omhändertagits för fylla i enlighet med LOB, under eller i anslutning till matcherna. Detta är förhållandevis få personer jämfört med hur det ibland sett ut vid tidigare bandyfinaler.

När en supporter fick sin ryggsäck genomsökt hittades en kniv som togs i beslag av polis. Det kommer att skrivas en anmälan om brott mot knivlagen.

I övrigt har det varit några sjukdomsfall som fått hanteras av polis under matcherna.

I skrivande stund förbereds för att släppa på trafiken på Dag Hammarskjölds väg igen.

Det tillfälliga pressnumret i samband med bandyfinalen är nu stängt.
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen