Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 mars 03.22, Fjällräddning, Kiruna

Ett sällskap om sex personer är saknade i området mellan Nikkaluokta och Kebnekaise fjällstation.

Ett sällskap på sex personer lämnade Nikkaluokta mot Kebnekaise fjällstation på skidor vid tolvtiden på Söndagen. När de inte kommit fram till fjällstationen vid 21 tiden ringer personalen in till polisen. Fjällräddare kallas ut och nu söker ett tiotal fjällräddare av området med skoter.
Flera av de sällskap som kommit till fjällstationen under eftermiddagen har varit nerkylda och haft lättare köldskador på grund av det hårda vädret. Det blåser kraftigt och i kombination med det lätta snöfallet är det svårt att navigera men lätt att bli nerkyld. Vädret gör att det i nuläget inte är möjligt att söka med hjälp av helikopter. Det är oklart vilken utrustning och vilken fjällvana sällskapet har.

Vi kommer uppdatera när vi får in mer information.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen