Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 mars 07.51, Trafikolycka, personskada, Västerås

Skulle göra U-sväng på motorvägen, blev påkörd

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till E18 i höjd med polisens trafikkontrollplats vid Östanbro med anledning av en kollision mellan två personbilar. På plats konstaterades att en utav förararna, en 67-årig kvinna, hade insett att hon kört fel när hon körde på E18 i riktning mot Stockholm. Hon började därför leta efter ett lämpligt ställe att vända på. Kvinnan såg att mitträcket öppnade upp sig i höjd med polisens trafikkontrollplats varpå hon bromsade in och skulle påbörja en U-sväng. I samband med detta var det en bakomvarande bil som inte sett att kvinnan stannat vid mitträcket och körde sedermera rakt in i hennes bil. Kvinnan klagade på smärtor i en axel samt i ett ben. Bilen var så illa därann att taket fick lov att klippas upp av räddningstjänsten för att få ut henne. Kvinnan lastades sedan i ambulans. Föraren i den andra bilen, en 49-årig man, klarade sig utan fysiska skador. Det var långa köer 1,5 timma efter olyckan. Trafiken leddes om via trafikkontrollplatsen. Bilarna är numera bortbärgade och trafiken flyter på som den ska.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen