Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 mars 16.05

20 mars 12.56, Polisinsats/kommendering, Karlstad

Polis kallas till ett bråk i en lägenhet i området Gökhöjden väster om Karlstad som senare innebär en omfattande polisinsats.

Polis kallas till ett bråk i en lägenhet i området Gökhöjden väster om Karlstad med uppgiften om att en man slår sönder saker i bostaden. 

Några minuter efter första samtalet framkommer att mannen som kommit in i bostaden avlossat ett skott med ett vapen.
Flera polispatruller kallas till platsen och polisens särskilt utbildade förhandlare kallas till platsen då mannen befinner sig i en bostad och inte låter sig bli kontaktad av polisen. 

Infartsvägen till området Gökhöjden spärras av och andra avspärrningar görs på platsen för att skydda tredje man. En skolbuss som anländer under insatsen hindras att köra in på området och de barn som finns på bussen tas omhand i polisfordon.
Polisen får fram uppgifter och kan konstatera att mannen som avlossat vapnet är ensam i den aktuella bostaden. 

Efter flera försök att etablera kontakt med mannen kommer han till slut ut ur bostaden strax efter kl. 15:00 och grips.

Vid en första undersökning av bostaden finner man ett skotthål i dörren. Skottet är avlossat inifrån bostaden, men kulan har inte penetrerat dörren helt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen