Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

22 mars 15.43, Sammanfattning vecka, Älvkarleby

Polisruta Tierp och Älvkarleby

Tierps kommun

En bostad i Söderfors drabbades av inbrott och bl.a. smycken tillgreps. Brottet rubriceras som grov stöld.

En bil tillgreps utanför Söderfors. På något sätt tog sig tjuven in i en bostad och fick därigenom tag i fordonets nycklar.

I Söderfors tillgreps även ett batteri från ett arbetsfordon.

När en polispatrull kontrollerade trafiken i Söderfors blev de uppmärksammade på att en bil nyligen kört in i ett annat fordon och smitit från platsen. Efter en kort stund kunde föraren fångas in och denne blir misstänkt för smitning, grov olovlig körning, drograttfylleri samt narkotikabrott.

I Tierp greps en person då denne kom körande i en stulen bil. Personen kom också att misstänkas för grov olovlig körning, drograttfylleri samt bruk och innehav av narkotika.

En anmälan om smitning från trafikolycksplats upprättades i Tobo då någon kört ner en lyktstolpe utan att ge sig tillkänna om att så skett.

Polis stoppade en bil som framfördes vingligt i Tierp. Bakom ratten satt en person som förklarade att denne övningskörde. Anmälan om olovlig körning upprättades då personen var ensam i bilen och alltså inte hade någon handledare med sig.

En person rapporterades i Tierp för olovlig körning då denne framförde en A-traktor som misstänktes kunna framföras i högre hastighet än tillåtet. Fordonet togs i beslag.

En förare rapporterades i Månkarbo för drograttfylleri. Även på länsväg 600 mellan Månkarbo och Kyrkbyn samt på länsväg 292 utanför Tierp rapporterades förare för samma brott.

Älvkarleby kommun

Efter snö och kyla har nu våren börjat smyga sig på. Detta innebär dock vissa risker som ofta glöms bort. Klagomål har inkommit gällande att fastighetsägare inte tagit bort istappar som hänger ner från fastigheters tak. I ett fall upprättades också en polisanmälan gällande detta. Polisen uppmanar samtliga att vara uppmärksamma på is och snö som kan vara potentiellt farligt för de som vistas nedanför. Kontakta fastighetsägaren vid potentiell fara.

Polisen genomförde under föregående vecka en större riktad insats mot den tidiga morgontrafiken i Älvkarleby kommun, främst med inriktningen rattfylleri under påverkan av alkohol och droger. Glädjande nog var ingen av de kontrollerade förarna påverkade. Dessa kontroller kommer att fortsätta framöver.

Att polisen i sitt förebyggande arbete är beroende av iakttagelser från allmänheten är ingen hemlighet. Det är också ett faktum att hundägare ofta är ute och rör sig i sina respektive områden. Polisen bjuder därför i samarbete med Skutskärs Brukshundsklubb in kommunens hundägare till en träff i Brukshundsklubbens lokal i Tegelbruket. Tanken är att ge information och tips om vad som kan vara intressanta iakttagelser i samband med brottslighet. Alla hundägare, även de som inte är medlemmar i Brukshundsklubben, är varmt välkomna torsdagen 5 april klockan 18.00.

Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis Tierp/Älvkarleby

Malin Bergefur, områdespolis Tierp

Jörgen Wilestedt, områdespolis Älvkarleby

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen