Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

22 mars 21.46, Fjällräddning, Berg

Stor lavin, en anträffad avliden.

Larm inkom kl. 16.55 till polisens ledningscentral i Umeå gällande en lavin som hade gått i Storsjö, Berg kommun. Fyra personer i sällskap saknade en person. Sällskapet hade vistats i området med skoter.

Utlarmning påbörjades omgående gällande fjällräddare, lavinhundar, ambulanshelikoptrar, resurser från Norge m.fl aktörer.

En man i 45 årsåldern anträffades i lavinen och HLR påbörjades direkt, men hans liv gick ej att rädda. Anhöriga är underrättade. En person fick lättare skador och två personer var oskadda.

Troligen är det bara detta sällskap som vistats i området. Räddningsinsatsen fick dock avbrytas pga att området är för farligt att vistas i. Just nu råder hög lavinrisk i området, nivå 4.

Under morgondagen kommer man om möjligt återvända till området och göra en ny bedömning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen