Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 23 mars 11.47

23 mars 03.09, Misshandel, grov, Jönköping

En inringare till polisen blir under pågående samtal angripen och grovt misshandlad. 11.45 TEXTEN UPPDATERAD

Strax efter midnatt kallades polisen till en händelse i Ryd som resulterade i att en man greps för en mycket grov misshandel mot en annan man. Misshandel har skett utomhus. Den misshandlade mannen ringde till polisen angående en dikeskörd bil och en troligen berusad förare. Under samtalet med polisen blev han angripen av den andra mannen och grovt misshandlad. Polisen kom till platsen och kunde gripa gärningsmannen som även var våldsam vid polisens ingripande. Den gripna mannen är fortfarande okänd. Han är misstänkt för flera brott och bilen som sätts i samband med mannen var anmäld stulen.

Den misshandlade mannen är i 65-årsåldern och är förd till sjukhus med ambulans. Polisen kan i nuläget inte uttala sig om målsägarens skador.

06.15 brottsrubriceringen i ärendet har nu ändrats till försök till dråp. Den drabbade mannen vårdas för allvarliga skador på sjukhus. En teknisk undersökning kommer att genomföras på brottsplatsen under morgonen. Den misstänkte mannen, som är i 20-årsåldern är förutom försök till dråp även misstänkt för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, drograttfylleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

07.10 den misstänkte är fortfarande gripen, åklagare har ännu inte beslutat att anhålla honom. Polisen söker efter vittnen till händelsen, som inträffade strax efter midnatt på Tegliden 2 i Ryd, Bottnaryd Jönköpings kommun. Vittnen ombeds vänligen att kontakta polisen på 114 14 alternativt via tipsformuläret.

11.45 TEXTEN UPPDATERAD:

Den man i 20-årsåldern som greps under natten har anhållits av åklagare under förmiddagen. Mannen är fortsatt misstänkt för försök till dråp, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, drograttfylleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Polisutredning pågår och en rad utredningsåtgärder har vidtagits. Bland annat arbetar polisen med att hålla förhör och den bevisning som har hämtats in ska analyseras.  Förhör med vittnen, samt andra som kan ha uppgifter att lämna om händelsen, kommer att hållas fortlöpande.

Någon ytterligare information i ärendet kommer inte att lämnas i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen