Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 mars 23.09

24 mars 22.20, Mord/dråp, försök, Luleå

Man skjuten av polis

Vid 18:30 tiden ikväll beordrades polispatrull till en fastighet på Östermalm i Luleå. När patrullen kom till platsen brann den aktuella fastigheten kraftigt och i anslutning till detta uppstod en allvarlig situation. Situation ledde till att en polisman fattade beslut att använda sitt tjänstevapen mot en man på platsen.

Mannen, som är i 30års åldern, och var föremål för polisingripandet var vid tillfället misstänkt för grov mordbrand samt mordförsök. Förundersökningen avseende dessa brott leds av åklagare.

Alltid när polis använder tjänstevapen så utreds händelsen av den särskilda åklagarkammaren och det är personal där som uttalar sig i denna del av utredningen.

Uppdatering 23:05:
Mannen har avlidit på sjukhus till följd av sina skador, mannens anhöriga är underrättade

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen