Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 mars 13.41, Uppdatering, Luleå

Uppdatering i ärendet gällande grov mordbrand och försök till mord, där polis avlossade sitt tjänstevapen.

Utredningen gällande polisens agerande i samband med händelsen leds av åklagare vid särskilda åklagarkammaren. Händelsen började som ett rutinärende med en handräckning, men övergick till en allvarlig situation där polisen fattade beslut att använda sitt tjänstevapen mot en man i 30-årsåldern. I detta ärende lämnas ingen ytterligare information från Polisen, utan frågor hänvisas till Åklagarkammarens pressjour, tel. 010-562 50 20.

När det gäller utredningen av grov mordbrand och försök till mord fortsätter utredningsåtgärderna. Polisens tekniker genomför en brottsplatsundersökning under dagen. Det kommer också att hållas vittnesförhör. Frågor om denna utredning besvaras under eftermiddagen idag av Kristina Lantto, kommunikatör, 010-568 35 30.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen