Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 26 mars 17.40

26 mars 13.50, Trafikolycka, personskada, Sorsele

E45/länsväg 363, mellan Sorsele och Blattnicksele, frontalkrock

Enligt preliminära uppgifter är det en frontalkrock mellan två personbilar. Sex personer är drabbade och alla är ute ur respektive bilar. Räddningstjänst, vägambulans, ambulanshelikopter och polis är larmade.

Uppdatering kl 14:08
Vägen är helt avstängd. De krockade bilarna står mitt på vägen.

Uppdatering 14:40 (av kommunikatör Liv Fahlén)
Vägen fortsatt avstängd i båda riktningarna. Sju personer uppges vara inblandade. Ambulanshelikopter på plats.

Uppdatering 15:03
Två personer förs med ambulanshelikopter till Norrlands universitetssjukhus. Oklart vilka skador det rör sig om. Ytterligare tre personer uppges behöva sjukhusvård. Ännu en ambulanshelikopter på väg till platsen. Polis på plats.

Uppdatering 15:21
En ambulans tar med sig en patient till Lycksele sjukhus. En annan ambulans tar med sig två personer till Sorsele där ambulanshelikopter möter upp. Räddningstjänst och polis kvar på platsen.

Uppdatering 15:24
Bärgare beställd till båda bilarna.

Uppdatering 15:42
Patrullen börjar släppa på trafiken växelvis.

Uppdatering 17:18
Vägen öppen för trafik. Båda bilarna tagna i beslag för att kunna klarlägga vad som kan ha orsakat olyckan. Händelsen rubriceras i nuläget som trafikolycka, vållande till kroppsskada. Fem personer uppges ha varit inblandade i olyckan. Fyra personer färdades i en bil och en person i den andra bilen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen