Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 mars 22.10

27 mars 20.44, Brand, Kalmar

Brand i byggnad, Engelska vägen, Kalmar.

Flera uppringare till SOS att det bolmar ut svart rök från en företagsbyggnad på Engelska vägen. Polis, räddningstjänst samt ambulans skickas till platsen.

Räddningstjänsten konstaterar brand och begär fler styrkor till platsen. Oklart angående omfattningen.

Uppdatering

Det är en större brand, totalbrand, finns risk för explosioner.

Flera gator och området omkring byggnaden som brinner kommer att spärras av. Räddningstjänsten uppger att det finns stor explosionsrisk, det finns gastuber inne i den verkstadslokal dit elden spridit sig.

Kl 21.25 Räddningstjänsten meddelar att de vill ha ut information i radion att stora delar av kvarteren runt den byggnad som brinner är avspärrade och det kommer vara svårt att ta sig fram i området. Kalmar kommun kontaktas för att hjälpa till med material för avspärrningarna.

Kl 22.00 Branden har spridit sig till ytterligare ett företag.

Avspärrningar:

Norra vägen mellan Amerikavägen och Tyska vägen.

Tyska vägen mellan Norra vägen och Franska vägen.

Engelska vägen mellan Tyska vägen och Amerikavägen.

Enligt räddningsledaren på platsen kommer det troligtvis behövas bevakning på platsen de närmaste 24 timmarna. Polis sköter bevakningen under natten.

Uppdatering 28 mars kl 08.00:

Platsen är fortsatt avspärrad, och kommer att vara det under dagen. Det avspärrade området har minskats under nmorgonen och gäller nu enbart byggnaderna i det direkta närområdet kring brandplatsen.

Ärendet rubriceras inledningsvis som grov mordbrand med anlednign av det stora godsvärdet som skadats i branden. Brandorsaken är okänd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen