Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 mars 02.33

27 mars 21.30, Skottlossning, Örebro

Två personer har setts skjuta mot en byggnad eller möjligen mot en bil i närheten av Trädgårdsgatan.

Polisen hanterar just nu en mängd uppgifter från vittnen och iaktagelser i Örebro som  knyts till en skottlossning i centrala Örebro.

En bil med krossade sidorutor och punkterade däck anträffas vid Stallbacken och kan knytas till händelsen.

En plats vid Trädgårdsgatan/Nygatan spärras av.

Det som har inträffat är att en polispatrull försöker stoppa en bil i centrala Örebro som avviker från polisen i hög hastighet. Polis kallar på förstärkning och ytterligare en patrull ansluter för att försöka stoppa den fortstta färden på aktuell bil. Bilen som avviker krockar flera gånger med räcken och refuger viket gör den mindre och mindre körduglig. 
trots detta försöker föraren att komma från polisen och vid ett tillfälle kör bilen mot en polisman som skall ingripa mot föraren. Detta gör att polismannen avlossar sitt tjänstevapen en gång vilket inte får föraren att avbryta angreppet och polisen avlossar ytterligare skott. Bilen anträffas senare och det finns tecken i bilen som tyder på att föraren av bilen är skadad.
Gärningsmannen anträffas senare skadad i en gränd i centrala Örebro och förs med ambulans till sjukhus.

Brottsrubriceringen är försök till mord samt grov vårdslöshet i trafik.
Parallellt med utredningen av nämnda brott pågår en utredning enligt särskild ordning som är initierad av åklagare som en rutin när polisen använder sitt tjänstevapen.

Mannen avlider av sina skador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen