Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 mars 20.47, Trafikbrott, Norrköping

Barn satt i hundbur under bilfärd.

18:45 Polisen kontaktades av en trafikant som åkte bakom en bil i centrala Norrköping. I bilen såg anmälaren att det satt ett barn i en hundbur i bilens baklucka. Anmälaren körde efter bilen som kördes till hemadressen där den parkerades. Fem personer lämnade bilen, varav fyra var barn. Ett av dem hade mycket riktigt suttit i en hundbur i bakluckan.

18:56 En polispatrull tog kontakt med bilföraren som befann sig i sin bostad. Han medgav att han skjutsat ett av sina barn i en hundbur i bakluckan. Anledningen var enligt föraren att det inte fanns plats i bilen.

Patrullen har också pratat med barnet, som inte har fått några fysiska skador. Ingen person har frihetsberövats och polisen lämnade platsen efter att ha pratat med de inblandade.

Mannen har enligt trafikförordningen brustit genom att inte tillse att minderårig använder bilbälte, samt placerat en passagerare på otillåten plats. En anmälan har upprättas och polisens trafikutredare kommer utreda händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen