Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 29 mars 21.28

29 mars 19.24, Fjällräddning, Sorsele

Servestugan, Ammarnäs, kvinna som skadat knä vid skidtur

Enligt preliminära uppgifter har kvinnan vid skidtur ramlat i en backe och skadat ett knä. Hon har svårt att ta sig från olycksplatsen. Kvinnan befinner sig ca tre km öster om Servestugan.

Av sällskapet på tre personer har en åkt till Servestugan för att larma. Den skadade kvinnan ska tillsammans med sitt övriga sällskap försöka ta sig till Servestugan.

Polisens vakthavande befäl har kl 19:31 beslutat om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO). Fjällräddare larmas med uppdrag att undsätta den skadade kvinnan.

Uppdatering kl 21:25

Fjällräddare är framme hos kvinnan vid 20:55-tiden. Fjällräddarna samverkar med ambulanshelikopter som beräknas vara framme kl 21:40. Fjällräddarna lastar kvinnan i pulka och kör henne till en plats där helikoptern kan landa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen