Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 mars 11.35

03 mars 10.00, Fjällräddning, Kiruna

Kebnekaise, tre personer saknas

Under morgonen inkom samtal från den finska polisen. Tre finska medborgare som skulle vandra och åka skidor i Sverige har inte hört av sig till anhöriga sedan i onsdags.

Enligt uppgift ska personerna ha åkt skidor från Abisko i onsdags. Målet var Nikkaluokta och därefter Kebnekaise. De uppges tidigare ha gått samma rutt under sommaren. Oklart var de nu befinner sig.

Polisens vakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas ut för att söka personerna.

Om du sett eller mött de aktuella personerna, kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Uppdaterad kl 10:49

Helikopter är på plats och används i sökandet efter de tre personerna.

Uppdaterad kl 11:20

Polishelikoptern har påträffat de aktuella personerna. De mår alla bra och kommer fortsätta sin planerade färd. (De har också kontaktat anhöriga och meddelat detta).

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen