Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 mars 15.15

03 mars 11.00, Övrigt, Uppsala

Under natten har det anmälts ett våldtäktsförsök och en våldtäkt i Uppsala. Båda brotten har skett utomhus, i centrala Uppsala och Valsätra.

Det är för tidigt att säga någonting om kopplingar med tidigare anmälda brott. Just nu pågår utredning samt kartläggning i syfte att identifiera ett eventuellt samband mellan nattens brott och tidigare våldtäktsärenden i närtid.

Parallellt med det utredande arbetet planerar polisen att ha extra fokus i Uppsala den närmsta tiden med anledning av det som inträffat. 

Uppdatering 4 mars:

Under natten mot söndagen greps och anhölls en man som skäligen misstänkt för våldtäktsförsöket som skedde i centrala Uppsala under natten mot lördagen. Ett riktat arbete hade bedrivits under natten som ledde fram till gripandet. Utredning bedrivs för att klarlägga om mannen kan kopplas till fler händelser.

För närvarande kommer inte polisen att ytterligare kommentera de pågående förundersökningarna. Eventuellt tillkommande uppgifter publiceras på polisen.se/händelsenotis. 

Uppdatering 2018-03-05, kl. 14.00

Utredningsarbetet fortsätter

Förundersökningarna gällande försök till våldtäkt och våldtäkt som ägde rum den 3 mars fortsätter. Den man som anhölls den 4 mars misstänkt för försök till våldtäkt i centrala Uppsala har frigivits av åklagaren men mannen är fortfarande misstänkt. 

Polisen har inte funnit att det finns något samband mellan de två brott som anmäldes natten mellan fredag och lördag. 

Fyra våldtäktsförsök har anmälts i närtid, inklusive brottet den 3 mars. Brotten har skett utomhus i centrala Uppsala. Varje anmälan utreds var för sig och arbete pågår för att klarlägga om det finns något samband mellan de olika brotten. Utredningarna bedrivs objektivt och utan att låsa fast utredningsarbetet vid vissa spår. 

För närvarande kommer inte polisen att ytterligare kommentera de pågående förundersökningarna. Eventuellt tillkommande uppgifter publiceras på polisen.se/händelsenotis.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen