Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 mars 18.22

03 mars 18.17, Fjällräddning, Jämtlands län

Försvunnen pojke i Vemdalsskalet

Klockan 11:37 inkommer samtal till polisen om att en 12-årig pojke saknas i ett skidområde i Vemdalen. Det är anhöriga som kontaktat personal på skidanläggningen, dessa har kontaktat polisen. Pojken har åkt skidor i området tillsammans med familjen. Vid en punkt i skidsystemet så har pojken valt en annan backe ner.

Pojken är hemmahörande i Stockholm.

Räddningstjänst enligt LSO inleds klockan 11:59 av Regionsvakthavande befäl. Fjällräddare samt polishelikopter larmas till platsen för att söka efter pojken. Även en polispatrull beordras till platsen för att medverka vid sökandet.

 

Klockan 13:45 anträffas pojken av fjällräddare i nära anslutning till en av pisterna. Fjällräddare har då sökt efter pojken ett par timmar i området vid Vemdalsskalet. När pojken anträffas så är han medvetslös och ligger i snön vid ett träd. 

Ambulans och ambulanshelikopter kommer till platsen och pojken avförs till sjukhus med helikopter. Under transporten till sjukhus så avlider pojken.

I Nuläget finns ingen misstanke om brott, polisen handlägger ärendet. Polispatrull har dokumenterat platsen där pojken anträffades.

Anhöriga har underrättats.

Polisen har inga ytterligare kommentarer att lämna.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen