Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 mars 20.04, Rattfylleri, Gävle

Förare misstänkt för grovt rattfylleri, passagerare misstänkt för misshandel

Två män och en kvinna var in på Gulf i Gävle. Den ena mannen valde att urinera i butiken var på personalen ringde till polisen. När polis kom till platsen hade männen och kvinnan lämnat platsen i en bil. Patrullen letade i närområdet och fick stopp på bilen på Norra Köpmangatan. Föraren var berusad, blåste positivt i sållningsinstrument och blev medtagen till polisstationen i Gävle för provtagning. Efter samtal med personalen på Gulf framkom det att passageraren i det nu stoppade fordonet slagit en av personalen i ansiktet. En anmälan om misshandel har upprättats.

Ett utandningsprov från föraren visade 1,52 promille och han är misstänkt för grovt rattfylleri. Körkort samt bilnycklar har omhändertagits.

Bägge männen är initialt omhändertagna med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer och förhör kommer att hållas innan frigivande. Kvinnan i sällskapet är inte misstänkt för något brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen