Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 mars 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn natt i länet enligt RLC. Presstalesman under fredagen är Stefan Gustafsson.

Kl 00.00 Trollhättan, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel
Polisen får samtal från en bilägare om att en man ska ha bestulen på en bil vid en p-plats i Sylte centrum. Enligt bilägaren ska två okända män hotat med någon typ av pistolliknande föremål och sedan tillgripit bilen.

Polis åker till platsen och snart finner den aktuella bilen parkerad i närområdet, vid Humlevägen. Bilen beslagtogs för teknisk undersökning. En förundersökning om grovt tillgrepp av fortskafningsmedel inleds. Ingen gripen, inget vapen har avlossats. Inga fysiska personskador.

Kl 01.36 Töreboda, mordbrand
Larm om brand i en fastighet som disponeras av Migrationsverket i Moholm. Polis och räddningstjänst kallas till platsen. Omfattningen är oklar.

På plats konstateras att det bl.a. brunnit i trapphusen på minst två platser, gods som varit placerat där har antänts. Evakuering har dock inte varit nödvändig. Bränderna är snabbt under kontroll. Tre personer förs till KSS/sjukhus för kontroll. Polisen inleder förundersökning om mordbrand. Ingen misstänkt gripen.

Kl 02.16 Härryda, inbrott i butik
Ett larm till en optikerbutik löser ut. Butiken ligger vid Bibloteksgatan. En väktarbolag kan se att det finns personer inne i butiken, man ser även att de lämnat butiken och försvinner i en bil. Polis åker till platsen och det konstateras att det varit inbrott. Det har försvunnit glasögon till ett okänt värde. Den avvikande bilen hittas inte trots att polisen gör ett antal kontroller av bilar i närområdet. Ingen gripen.    

 

 

 

  

    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen