Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 31 mars 16.49

31 mars 00.33, Mord/dråp, försök, Simrishamn

Förföljande av bil, Gärsnäs.

Polispatrull ska stanna en personbil för kontroll i höjd med Gärsnäs. Föraren av bilen väljer att inte stanna på polisens stopptecken, och ett förföljande inleds. Förföljandet går mot Tomelilla och Järrestad, där beslut tas om spikmatta. Föraren av bilen kan dock fortsätta sin färd, nu mot Simrishamn. I Simrishamn prejas bilen av polispatrull, och patrullen tar sig mot bilen för att säkra föraren. I samband med det kör föraren av personbilen i stället mot patrullen, och de två poliserna blir skadade. Föraren kör från platsen, men prejas strax därefter av ytteligare en patrull. När de ska säkra föraren kör han emot dem, och polis avlossar då varningsskott. Föraren avviker med bilen från platsen, men kan gripas senare i en lägenhet i Simrishamn. Den gripne är en man i 25-års åldern, och han är nu misstänkt för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik och våld mot tjänsteman. De båda skadade poliserna kontrollerades på sjukhus, men har båda fått lämna. Deras skador uppges vara ringa samt lindriga.

10:35 Mannen har under morgonen anhållits av åklagare, misstänkt på sannolika skäl för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik och våld mot tjänsteman. Han har förordnats en försvarare, och kommer att höras ytterligare under dagen med försvarare närvarande. Mannen är sedan tidigare känd av polis. Initialt mötte patrullen en bil som framfördes i hög hastighet, vilken man beslutar sig för att stoppa för kontroll.

16.45 Mannen är fortsatt anhållen och nya förhör är planerade att genomföras under söndagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen