Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

31 mars 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn natt i länet enligt RLC. Dagens presstalesman är Stefan Gustafsson.

Kl 18.32 Alingsås, synnerligen grov misshandel
Polisen får ett samtal från en uppenbart påverkad man som uppger att en annan man blivit misshandlad och att båda befinner sig i en bostad vid Oriongatan. Mannen/telefonören har svårt för att redogöra för vad som hänt men uppger även att även lägenhet är sönderslagen. Det är hög ljudnivå i bakgrunden vilket pekar på att det varit någon typ av fest i bostaden. 

Polisen och ambulans åker till platsen. En man anträffas i lägenheten och han har då svåra skador. I lägenheten finns för övrigt ytterligare ett antal personer. Den skadade uppges vara allvarligt skadad, allt enligt ambulanspersonal. Den skadade körs till Alingsås sjukhus, oklart skadeläge. De personer som finns i lägenheten grips, totalt fyra personer. 

Den skadade förs sedan vidare till Sahlgrenska sjukhuset p.g.a. av tillståndet. De fyra som gripna blir efter förhör anhållna av åklagare. Med anledning av det våld som mannen utsatts för så rubricerar polisen händelsen som synnerligen grov misshandel.  

Kl 23.22 Alingsås, trafikolycka med personskada
Polis, ambulans larmas till Ödenäs där en sk fyrhjuling uppges ha vält. Även ambulanshelikopter larmas då läget för föraren uppges vara allvarligt. Den skadade avförs till sjukhus med hjälp av helikopter till Sahlgrenska sjukhuset. Den skadade är en man i 35-årsåldern. Hur olyckan har gått till har ännu inte klarlagts.   

Polisen tar fordonet i beslag. Polis åker även till sjukhus för kontroll av förarens nykterhet mm. Anhöriga har underrättats.

Kl 01.40 Göteborg, brand i lägenhet
Polis och räddningstjänst larmas till en lägenhetsbrand vid Nedre Fogelbergsgatan. Räddningstjänsten tar sig in i lägenheten och släcker branden. Ingen person kvar i lägenheten. Troligen har branden startat på olika ställen i lägenheten och polisen kan därför inte utesluta brott. En förundersökning med rubricering mordbrand inleds.

Inga uppgifter om att någon boende i övrigt blivit evakuerad.

   

     

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen