Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 mars 19.39

05 mars 16.09, Fjällräddning, Åre

Storulvån, två skidåkare som är vilse och behöver hjälp

De två personerna är bra klädda och har viss fjällvana. De har kommit vilse på sin tur mot Blåhammaren.

Vädret har under dagen varit snöigt och blåsigt, 11 -12 grader kallt, kort sikt och nu mörknar det. Efter den initiala kontakten har vi inte kunnat nå kontakt med paret igen.

Polisens vakthavande befäl beslutar kl 17:13 om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO). Fjällräddare larmas för att lokalisera och undsätta de nödställda. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 18:08

Vi har lyckats få kontakt med paret och även lyckats få en positionsangivelse. Paret har uppmanats att stanna på platsen. De är underrättade om att fjällräddare är på väg. Det blåser hårt och dom ska ordna sig lä i avvaktan på fjällräddarna.

Fjällräddarna har fått info om positioneringen och fortsätter mot platsen. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 19:35

Fjällräddarna har påträffat paret på den angivna positionen (koordinater). Paret hade grävt ner sig på leden i avvaktan på fjällräddarna. Hård vind på fjället! Fjällräddarna tar paret till Storulvåns fjällstation.

Som alltid - ett stabilt jobb av våra fjällräddare. En ovärderlig resurs!

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen