Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 mars 05.44

06 mars 20.28, Mord/dråp, Helsingborg

Drottninghög. Skadad man anträffad.

Polis och ambulans kallades till Drottninghög med anledning av samtal om en skadad man som anträffats utomhus. Det har varit någon form av bråk på platsen och det går att misstänka att mannen som är i 20-års åldern har skadats i bråket. Mannen fördes med ambulans till sjukhuset och var vaken och talbar. Flera personer har enligt uppgift lämnat platsen och polisen söker i området med polis- och hundpatruller.

21.00

Polisen har anträffat ytterligare skadade personer, både i närområdet och på sjukhuset som har tagit sig in själva. Det går att att misstänka att dessa personer kan ha skadats i samma bråk. Polisen har spärrat av en del av sjukhuset enligt polislagen för att säkerställa att allmänheten kan söka vård och att sjukhuspersonalen ska kunna arbeta säkert.

Polisen arbetar på platsen med avspärrningar och med att samla ihop vittnesuppgifter.

01.45

Fyra personer har skärskador, samtliga har varit vakna och talbara. Ytterligare en person har utsatts för grovt våld och är avliden. Den avlidnes anhöriga är underrättade. Samtliga är män mellan 18-21 år och brottsrubriceringarna är mord och mordförsök.

Flera brottsplatser i anslutning till Blåkullagatan och Grönkullagatan på Drottninghög är avspärrade. Kriminaltekniker och rättsläkare genomför olika undersökningar. Avspärrningen på sjukhuset hävdes strax innan klockan 24.00.

Flera personer är hämtade till förhör. Ingen är gripen.

Uppdatering kl 05:35 av Magnus Lefèvre, vakthavande befäl

Under natten har en brottsplatsundersökning genomförts. Avspärrningarna hävdes kl. 05:26.

En man född 1999 har blivit anhållen av åklagare misstänkt för mord. En man vårdas fortfarande på sjukhus med skador som inte bedöms som livshotande. Övriga skadade har lämnat sjukhuset. Ärendnet utreds som mord och mord försök med flera målsägande.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen