Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 mars 12.15

08 mars 10.10, Övrigt, Jönköping

Skadad havsörn dog.

IMG_3631.JPG

08.43 Polis fick samtal om en skadad örn som skulle ligga mitt på vägen, mellan körbanorna på E4, i Brunstorp i Jönköpings kommun. Enligt den som ringde in låg örnen till synes livlös och med vingarna utspända. Vingspannet beskrevs som otroligt stort.

08.50 Polis beordrades till platsen.

09.17 Örnen lokaliseras och visade sig vara skadad men vid liv. Patrullen beslutade sig då för att ta med örnen till djursjukhus för bedömning. Örnen lastades i bilen med hjälp av filt och kudde för transport.

10.05 Örnen, som visade sig vara en havsörn, dog under transport till veterinär. Örnen tas nu omhand enligt rutiner för kronans vilt och kommer att föras till Naturhistoriska riksmuseet.

För poliserna som tog hand om den skadade örnen var det en speciell upplevelse:

- Örnen levde när vi kom fram men dog tyvärr strax innan veterinären sett den. Den dog i mina armar, säger Janne Johansson vid Jönköpingspolisen.

Foto: Polisen

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen