Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 mars 05.55, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalespersoner är Peter Adlersson och Ulla Brehm. Ikväll kommer Stefan Gustafsson.

00.18 Göteborg, stöld av moped
På Gröna Annas gata ser ett vittne hur två personer stjäl en moped på en innergård. De släpar iväg med mopeden då de inte får igång den. Polis kommer snabbt till platsen och kan lokalisera dem. Det är en kvinna och en man som stulit mopeden. Kvinnan är i 30-årsåldern och mannen är i 40-årsåldern. De identifieras och förhörs.

00.56 Göteborg, inbrott i butik
På Husargatan ser vittnen hur någon gör inbrott i en möbelbutik. En lång smal man med rånarluva lämnar platsen i en bil efter att en ruta krossats i butiken. Det är i nuläget oklart vad som stulits. Ingen gripen.

00.57 Uddevalla, hot mot tjänsteman
Väktare blir kallade till Östanvindsvägen där en man stör grannarna genom att spela hög musik. När väktarna knackar på hos mannen och ber honom att sänka musiken tar han fram en yxa. Han hotar väktarna med yxan och springer efter dem ut. De klarar sig utan skador och ringer polisen. Mannen, som hade återvänt till sin lägenhet, kunde gripas sedan han på uppmaning från polisen kommit ut. Mannen är i 50-årsåldern och misstänks för hot mot tjänsteman. Yxan tagen i beslag.

05.57 Mölndal, rattfylleri
På E6 vid Torrekullamotet stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 60-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas med för vidare provtagning på polisstationen. Han rapporteras för rattfylleri.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen