Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 mars 18.03, Trafikkontroll, Jämtlands län

Åre och Berg, resultat efter dagens kontroller av skotertrafiken

Polisen har under dagen kontrollerat skotertrafiken i Oviksfjällen, kring Höglekardalen i Åre kommun och Gräftåvallen i Bergs kommun.

Omkring 30 skoterförare har fått blåsa i polisens sållningsinstrument, alla var nyktra.

Ett antal skoterförare har dock fått böter. En förare saknade hjälm och en annan hade hjälm av ej godkänd typ (en så kallad skidhjälm).

En skoterförare fick böter på grund av att skotern var avställd.

Efter kontroll i Gräftåvallen misstänks två förare för olovlig körning då de saknade behörighet att köra skoter.

En person misstänks också för tillåtande av olovlig körning genom att personen tillåtit sitt barn att köra skoter.

I samband med skoterkontrollerna så kontrollerades även nykterheten hos en bilist. Föraren blåste positivt i sållningsinstrumentet, det vill säga att personen hade alkohol i kroppen. Personen fick lämna bevisprov på plats som visade 0,16 mg/l alkohol i utandningsluften. (Gränsen för rattfylleri är 0,10 mg/l). Föraren misstänks för rattfylleri och körkortet omhändertogs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen