Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 november 10:37

01 november 07.46, Trafikolycka, Luleå

Innerstaden, trafikolycka med flera fordon inblandade

Olyckan har inträffat på rikväg 97. Enligt initiala uppgifter är sex fordon inblandade varav en bil ska ha hamnat i diket.

Alla personer uppges vara ute ur fordonen. Oklart om någon är skadad.

Uppdaterad kl 08:05

Sex bilar är inblandade i olyckan och två personer är förda till sjukhus. (För eventuella frågor om skador, kontakta sjukvården).

Vägen har varit avstängd för trafik men trafiken har börjat släppas på igen. Polis dirigerar trafiken på plats.

Uppdaterad kl 09:54

Enligt rutin så har polisen kontrollerat nykterheten hos samtliga inblandade förare. En av förarna blåste positivt, det vill säga att han hade alkohol i kroppen (han ska ej ha varit vållande till olyckan). Han fick följa med för vidare provtagning och förhör.

I övrigt

Polispatrull som arbetade på platsen och dirigerade trafiken var vid flera tillfällen nära att bli påkörda. De var tvungna att hoppa undan fem, sex gånger totalt för att undvika att bli påkörda. Vid tre av dessa tillfällen hade förarna fokus på sina mobiltelefoner istället för på vägen. Förarna uppmärksammade inte poliserna som arbetade på platsen, detta trots att de använde varselväst, varningsbloss, röda lampor och blinkande blått ljus på polisbilen. En del trafikanter höll också för nära avstånd till framförvarande fordon och uppmärksammade inte poliserna i god tid.

Patrullen klarade sig utan några skador, men vill ändå skicka med en hälsning till alla trafikanter:

- Det är allvarligt! Var uppmärksam på trafiken. Det räcker med att du tittar bort en sekund så har du missat något viktigt framför dig.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen