Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

11 november 19.27, Sammanfattning helg, Ljungby

Kontroll/insats Lagan, Bandidos.

Under polisens arbete i anslutning till Bandidos fest i Lagan, har ett flertal bilar och personer på väg till festen kontollerats på fasta kontrollplatser i området. Under fredagskvällens kontroll uppstod misstanke om ett drograttfylleri i anslutning till Bandidos klubblokal, vilket föranledde att beslut fattades om husrannsakan i lokalen. I lokalen anträffades en mindre mängd misstänkt narkotiskt preparat, samt misstänkt dopingpreparats. Dessa tog polisen i beslag. Totalt i helgens kontroller har cirka 25 fordon sökts igenom, och i samband med det har ett antal personer visiterats, med stöd av Polislagen. Polis har upprättat fyra anmälningar gällande misstänkta ringa narkotikabrott genom eget bruk, två misstänkta drograttfyllerier, samt fyra ordningsförelägganden ( o-bot ). Polis uppskattar att det under trafikkontrollerna totalt har genomförts ca 300 alkoholkontroller genom utandningsprov, s.k. LAU-kontroller. Under helgen har inga ordningsstörningar relaterat till festen rapporterats in till polis från Ljungby och Lagan.

 Vid polisens fasta kontrollplatser, samt vid fredagens husrannsakan av klubblokalen, deltog personal från Kronofogdemyndigheten i arbetet. Vid husrannsakan på fredagskvällen utmätte Kronofogdemyndigheten värdeföremål från klubblokalen, samt kontanter. Under lördagens fasta trafikkontroller utmättes kontanter samt två personbilar.”

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen