Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 november 07:19

12 november 06.43, Stöld/inbrott, Södermanlands län

Sammanfattning natt i Södermanland.

Polisen i Södermanland har utöver ett inbrott med förföljande haft en mycket lugn natt. 21 ärenden har hanterat mellan kl 22 och 06.

---

Larmet om pågående inbrott kom kl 04.13 från en matbutik på Tegelvägen i Flen. Flera larm hade gått till ett väktarbolag, som skickade personal till platsen. Polisen skickade flera patruller.

En misstänkt gärningsman lämnade i bil några minuter senare och en väktare körde efter och kunde se vart den tog vägen. Väktaren följde bilen fram till Stjärnhov där den flyende gärningsmannen kom undan. Då var klockan ungefär 04.30. Polisens ledningscentral i Linköping hade redan tidigare kontaktat ledningscentralen i Stockholm om ärendet.

04.52 Ledningscentralen i Stockholm meddelade att en av deras patruller hade stoppat bilen i Järna, efter ett kortare förföljande, och att man med polisbilen hade tryckt ner den flyende bilisten i diket. Det fanns en hel del gods i bilen som tros vara stulet från matbutiken. Mannen som körde greps och belades med handfängsel. Han är i 40-årsåldern.

Polisen arbetar nu med att klargöra vad som har hänt. Butiken är avspärrad för teknisk undersökning. Bilen visade sig vara stulen. Vilka brottsrubriceringar som blir aktuella återstår att se.

UPPDATERING 07.10: Mannen är misstänkt för följande brott: stöld genom inbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, våldsamt motstånd och narkotikabrott (eget bruk). Brottsrubriceringarna kan komma att ändras under utredningens gång.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen