Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 november 15.43, Uppdatering, Kiruna

Polisen har nu fått obduktionsrapporten från fjällräddningen då en 35-årig kvinna återfanns avliden.

Onsdagen den 26:e september blev polisen kallad till Kebnekaiseområdet för att undsätta en 35-årig kvinna som lämnats längs leden upp till Kebnekaise. Vädret var dock för hårt för att fjällräddarna skulle kunna bege sig ut och därför kunde först räddningspersonal nå kvinnan dagen därpå. Kvinnan anträffades avliden och polisen har nu fått obduktionsrapporten.

I obduktionsrapporten kan man konstatera att kvinnan hade under vandringen upp mot Kebnekaises topp blivit trött och förlorat energi vilket gjorde att hon inte orkade fortsätta vandringen i det mycket dåliga och kalla vädret. Sällskapet var tvungen att övernatta under mycket dåliga väderförhållanden på fjället och kvinnan blev nedkyld och avled under kvällen/ natten. De andra två personerna som var med kvinnan vandrade senare ner till Kebnekaise fjällstation där de larmade om hjälp.

Det finns inget som tyder på att kvinnan utsatts för brott utan det dåliga vädret och den fysiskt mycket krävande vandringen bidragit till nedkylningen. Kvinnan avled till följd av nedkylningen.

 

Mediekontakt: Fredrik Söderlind tel 010-5684579

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen