Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 november 18.11, Trafikolycka, vilt, Boden

Kusträsk, skadat rådjur i diket.

Samtal inkommer från en person som sett ett skadat rådjur i diket. Ingen anmälan om viltolycka har dock inkommit till polisens ledningscentral. Om rådjuret visar sig vara påkört och om föraren som kört på det inte hör av sig till polisen i närtid betraktas det som ett jaktbrott*.

Rådjuret ska ha avlivats av personer på platsen. En eftersöksjägare har kallats dit för att ta reda på rådjuret.

 

* Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen