Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 november 06:59

15 november 00.27, Våld/hot mot tjänsteman, Alvesta

Man uppträtt hotfullt mot polis

En man har uppträtt hotfullt och förvirrat i anslutning till järnvägsstationen i Alvesta. När polis kom till platsen hotade mannen polisen med kniv. Mannen lyckades därefter ta sig in i en lokal och vägrande att komma ut. Eftersom mannen varit hotfull och beväpnad med kniv tillkallades polisens insatsstyrka och förhandlare till platsen.

Finns ingen fara för allmänheten och polisinsats pågår.

Mannen är i nuläget misstänkt för hot mot tjänsteman men ytterligare brottsmisstankar till tillkomma.

Uppdatering 06.30: I samband med förhandling med mannen uppstår en situation där mannen skjuts i benet av polis. Direkt efter detta säkras mannen och polispersonal påbörjar inledande vård i väntan på ambulans. Mannen förs strax därefter till sjukhus. Platsen spärras av i väntan på teknisk undersökning.

Kontakt med åklagare på riksenheten för polismål har tagits för att få direktiv gällande utredningsåtgärder i en utredning av tjänstefel.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen