Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 november 16.08, Trafikkontroll, Västerbottens län

Polis har under några dagar arbetat med trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete i trafiken längs våra inlandsvägar.

Från trafikpoliserna ges beröm till alla trafikanter som anpassar hastigheten och håller hastighetsgränserna. Under veckan har både öppna och dolda hastighetskontroller genomförts längs inlandsvägarna.

- Nästa alla har kört laglydigt och med omsorg. Idag har vi arbetat längs sträckan Vilhelmina-Umeå och jag har bara behövt utfärda en ordningsbot för hastighetsöverträdelse, säger Jan Belander, trafikpolis.

Det har fläckvis varit besvärligt väglag i området med frosthalka, bland annat mellan Vilhelmina och Åsele. Utöver en singelolycka med personskador utanför Sorsele under onsdag har en handfull viltolyckor inträffat i området under veckan. Det finns inga rapporter om personskador i samband med dessa.

En sammanställning av resultatet av veckans trafikarbete kommer att publiceras senare i denna vecka.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen