Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 16 november 21:29

16 november 14.53, Försvunnen person, Umeå

Holmsund, uppdatering angående den försvunna kvinnan.

Nytt signalement gällande den försvunna kvinnan är att hon är i 55-årsåldern, 162 cm lång, har en smal kroppsbyggnad och brunt axellångt hår med gråa inslag. Kvinnan var när hon lämnade hemmet klädd i en svart knälång vinterjacka med päls i luvan och bar svartvita gymnastikskor.

Kvinnan lämnade sitt hem vid klockan 18.00 i går kväll, och anmäldes försvunnen vid 23-tiden.

Polisen har under natten och fortsatt under dagen haft patruller ute letat efter kvinnan på platser som hon har någon form av anknytning till samt hållit förhör med ett antal personer med kännedom om henne.

Det bedöms inte finnas grund för en räddningsinsats enligt LSO (räddningsinsats med stöd av lagen om skydd mot olyckor). Detta då de uppgifter som polisen har tillhanda inte tyder på att det är akut fara för liv och hälsa och vi har heller inte något tydligt sökområde för en sådan insats. Dessutom tyder i nuläget inga uppgifter på att ett brott har begåtts.

Däremot så är vi angelägna om att hitta kvinnan så fort som möjligt, särskilt om hon fortfarande befinner sig utomhus.

Vi är angelägna om att få tips och iakttagelser från allmänheten. Kvinnan kan gå långa sträckor. Därför är vi intresserade av iakttagelser från ett större område än endast Holmsund. Kontakta polisen via telefonnummer 114 14, alternativt 112 vid en brådskande situation.

Uppdatering kl 21:07 (skriven av kommunikatör Marie Andersson)

Kvinnan är åter hemma. Hon är vid god vigör och uppges inte behöva någon sjukvård.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen