Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 18 november 11:40

18 november 11.24, Rattfylleri, Jönköping

Drograttfylleri ledde till förföljande.

Klockan 21.12 på lördagskvällen meddelade en polispatrull att de hade försökt stoppa en bilist för kontroll i Jönköping, men att föraren av bilen valde att försöka köra ifrån polisen.

Det började med att polispatrullen körde bakom bilen på Munksjöbron strax innan larmet, och vidare till Kristinedalsgatan och in på en parkering. Där skulle polisen göra kontrollen, men då försökte föraren köra ifrån polisen. Färden gick söderut genom området Friaredalen, Torpa, Tokarp och till slut stoppades bilen i Hovslätt, genom att polisen prejade föraren. Flera polispatruller hade då anslutit i förföljandet.

Det var en kvinna i 35-årsåldern som körde. Hon är misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott (eget bruk). Hon togs med för provtagning, men blev inte formellt gripen. 

Lyckligtvis kom ingen person till skada, men det blev skador på kvinnans bil och på två polisbilar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen