Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 november 08.45, Narkotikabrott, Sollefteå

Sollefteå, kvinna misstänkt för ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

En polispatrull kontrollerar en stillastående bil i vilken det sitter två personer. Patrullen fattar misstankar om att den ena personen, en kvinna i 25-årsåldern, är narkotikapåverkad. Hon medtas därför för kroppsbesiktning (provtagning) och vid en kroppsvisitering hittas även en kniv på henne.

En anmälan om ringa narkotikabrott genom eget bruk samt brott mot knivlagen har upprättats.

Bilnycklarna har omhändertagits enligt PL24*.

Passageraren kontrollerades utan anmärkning.

 

* Polislag (1984:387) 24 a §
Kan det av särskilda skäl anses finnas risk för att brott enligt 4 eller 4 a §lagen (1951:649) om straff för vissa trafikbrott kommer att begås, får en polisman, i syfte att förhindra brottet, tillfälligt omhänderta fordonsnycklar eller annat som behövs för färden eller, om så krävs, fordonet.

Om förutsättningarna i första stycket är uppfyllda och om det är nödvändigt för att söka efter sådan egendom som anges där, får en polisman kroppsvisitera den person som kan komma att göra sig skyldig till brottet och genomsöka fordonet. Lag (2004:1032).

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen