Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 02 november 22:22

02 november 21.25, Mord/dråp, försök, Göteborg

Polis angrips av knivbeväpnad person

Polis kallades till Kaverös där en man iklädd bara kalsonger och skjorta gick omkring och uppträdde hotfullt mot flera personer. Enligt anmälare till polisen hade mannen kniv. När polispatrull kommer till platsen finns mannen på Riksdalersgatan.

Enligt initial uppgift springer mannen med kniv mot poliserna som avlossar verkanseld mot mannen. Han träffas i benet. Ambulans kallas till platsen som tar hand om den skadade mannen. Området kring händelsen spärras av för teknisk undersökning.

Uppdatering kl 22.05
Den skadade mannen grips misstänkt för försök till mord- alternativt dråpförsök mot polismännen och grips därför på sjukhuset. Vården av den skadade fortsätter på sjukhuset.

Då person skadas allvarligt i samband med polisingripande görs rutinmässigt en anmälan till åklagare knuten till avdelningen för särskilda utredningar (SU).

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen