Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

22 november 16.13, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan

Polisrutan Östhammars kommun.

 

Tyvärr är vi inne i en period med många stölder där hela vår kommun blivit drabbad.  Jag vill återigen slå ett slag för GRANNSAMVERKAN.  Vi kan se att inbrotten har minskat i de områden som har en aktiv grannsamverkan. I många områden har det tidigare funnits grannsamverkan men som sedan runnit ut i sanden.  Det sitter gamla skyltar uppe som absolut ska tas ner då de ger tjuvarna en fingervisning om att området kanske inte har någon bra bevakning av de boende. Det är endast lite jobb i början när man startar en grannsamverkan, något man får igen sedan när den startat och börjat fungera. Tänk inte bara tanken utan ta tag i det nu, ni behövs i kampen mot tjuvarna. Nedan har ni min mail adress, skicka mail om intresse så tar jag kontakt med er och hjälper er komma igång.

 Det har tyvärr inrapporterats tjugosju viltolyckor denna vecka.

Veckans redovisning av anmälda brott.

Östhammar: Datorbedrägeri.  En målsägare som hyrt ut en bostad har blivit drabbad av stöld, skadegörelse och bedrägeri genom att den misstänkte inte betalt för sig, förstört bostaden och sålt saker som tillhör målsägaren. Rattfylleri genom att ha framfört motordrivet fordon under påverkan av alkohol.

Gimo: Drograttfylleri och grov olovlig körning. Grov stöld genom inbrott i villa på Rönngatan och Vråkvägen. Övergrepp i rättssak.

Alunda: Vållande till kroppsskada genom att en bilist brustit i uppmärksamhet och därigenom kört på en cyklist. Brott mot jaktlagstiftningen genom att inte anmält en viltolycka. Stöld av bilbatterier från en verkstad. Tillåtande av olovlig körning genom att den misstänkte lånat ut sin bil till en person som saknar körkort och känt till det. En person är misstänkt för grov olovlig körning.

Österbybruk: Försök till bedrägeri genom att någon ringt och utgett sig vara från Svea ekonomi i försök till ekonomisk vinning. Bidragsbrott mot försäkringskassan.

Öregrund: Försök till stöld på Grepen marina genom att det under natten påträffas tre män inne i båthallen.  Männen flyr i en Estlandsreggad bil.

Gräsö: Stöld genom inbrott i förråd på Väster-Mörtarö och på Källskärsudden samt försök till stöld ur förråd på Västerbyn.

När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 11414. Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig så har jag adressen. agnetha.degerstedt@polisen.se

Polisinspektör

Agnetha Degerstedt

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen