Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 november 08.13, Kontroll person/fordon, Östersund

Centrum, kontroll av cykellysen.

Under den mörka morgontimmen så har polisen i Östersund kontrollerat belysning på cyklar på flera gator i centrala Östersund.

Sammanlagt så har ett 80-cyklister kontrollerats, och endast fem av dem fick en ordningsbot (böter) för avsaknad av belysning.

Insatsen planerades eftersom det med mörkrets intåg den senaste tiden skett flera trafikolyckor mellan cyklister och bilister.

– Vi blev positivt överraskade över hur duktiga cyklisterna var när det kommer till att använda cykellyse. Det känns bra eftersom det är viktigt att de syns i trafiken, säger Oskar Hallqvist Söderlund, yttre befäl vid polisen i Östersund.

Kontrollerna av cyklister görs för att minska olycksrisken och öka trafiksäkerheten. De svåraste skadorna som drabbar cyklister inträffar vid kollision med bil.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen