Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 november 11.52, Trafikolycka, vilt, Uppsala län

Under morgonen har det fram till 11-tiden anmälts tio viltolyckor där rådjur påkörts, och i de flesta fall fått sätta livet till direkt.

Inga personskador har uppstått, och främst smärre skador på bilarna. Det är främst på de större vägarna i mellersta Uppland som olyckorna inträffat.

Särskild vaksamhet under framförallt gryning och skymning är viktigt för att försöka undvika att krocka med vilt. Om det ändå händer är det viktigt att skyndsamt anmäla till polisen, och att märka ut platsen. Anmälningsplikten finns framförallt av djurskyddskäl för att jägare ska kunna skickas ut snabbt för att t.ex. avliva ett skadat djur.

Om man underlåter att anmäla att man kört på ett vilt kan man misstänkas för brott mot jaktförordningen vilket kan leda till någon tusenlapp i böter. Detta är f.ö. det vanligaste "jaktbrottet"

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen