Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 november 13.23, Försvunnen person, Jönköping

Försvunnen person anträffad avliden.

Vid 21:30-tiden på onsdagskvällen den 28/11 inkom larm till polisen om en man i 55-årsåldern som försvunnit från bostaden belägen strax norr om Jönköping. Mannen hade senast setts till vid 06-tiden på morgonen när en anhörig lämnade bostaden. När den anhöriga kom åter bostaden strax innan kl. 17:00 var mannen inte hemma och när han inte kommit hem på kvällen togs kontakt med polisen.

Polisen inledde en omfattande sökinsats enligt den rutin som finns för eftersök av försvunna personer, med bl.a. informationsinhämtning, närsök och sök längs s.k. ledstänger (vägar, stigar o.s.v.) samt vid s.k. hot spots (exempelvis platser som den försvunne har en särskild relation till). I sökinsatsen deltog bl.a. flera hundpatruller och patruller från ingripandeverksamheten.

Strax efter midnatt anträffades den försvunna mannens bil som stod parkerad i anslutning till ett hotell/vandrarhem i närheten av E4:an norr om Jönköping. Bilen var då nedisad och bedömdes ha stått på platsen sedan några timmar.

Med anledning av bilfyndet koncentrerades sökinsatsen till området runt aktuell plats, där ett sökområde fastslogs och delades upp i sektorer vilka sedan söktes igenom under natten.

Med anledning av sökområdets svåra terräng, med branta sluttningar och stup ned mot Vättern, samt de svåra ljusförhållanden som rått under natten beslutades på morgonen om att det skulle ske en förnyad genomsökning av området under dagsljus.

Vid 09-tiden på morgonen anträffades den försvunna mannen av en hundförare. Mannen var då avliden och bedöms ha varit avliden sedan någon gång på onsdagskvällen. Omständigheterna kring dödsfallet är av hänsyn till den avlidnes anhöriga inget som kommenteras vidare.

Den avlidnes anhöriga har blivit underrättade och får nu krisstöd av kommunens POSUM-grupp.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen