Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 november 21.31, Bedrägeri, Danderyd

En vaksam äldre dam har blivit uppringd av en person som uppger sig vara från en bank, och försökt lura henne till att överföra pengar.

En person ringer till en äldre dam och uppger sig för att vara från en bank och ber henne att logga in på sin dator och uppge sitt bank-id. Personen uppger också att denne av misstag fört över pengar på damens konto. När hon kontrollerar sitt konto så ser hon att ingen transaktion har skett. Damen fattar på ett föredömligt sätt misstanke om att personen försöker lura henne och ringer polisen. Damen har inte blivit av med några pengar och har inte lämnat ut några koder. Brottet rubriceras som försök till bedrägeri. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen