Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

06 november 10.36, Sammanfattning vecka, Knivsta

Polisrutan Knivsta

Ungdomsfest som spårade ur

Då har det tyvärr hänt igen i Vassunda på Bygdegården lördag kväll. En säkert välment fest som spårade ur med upp till 200 ungdomar på plats, naturligtvis kom det oinbjudna gäster som alltid sker. Men även utan de oönskade gästerna kan vi konstatera att drogpåverkade ungdomar fanns på festen. Åtskilliga stölder begicks, främst jackstölder.  När polisen kom till platsen fick 3 patruller ägna flera timmar åt att försöka upplösa festen och få ungdomarna att komma därifrån på ett säkert sätt. En gärningsperson blev misstänkt för narkotikabrott, våld mot tjänsteman, olaga hot m.m.

 

Förmodligen hade det mesta av det som hände kunnat undvikas om någon förälder/vårdnadshavare eller annan vuxen meddelat Polisen eller Kommunen att det var en ungdomsfest på gång. Att det kan vara svårt att säga nej till sina barn känner vi alla till men låt åtminstone de som ska värna om ditt barn få veta vad som är på gång. Polispatrull hade kunna vara på plats i förebyggande syfte och resterande poliser hade kunna vara i Uppsala eller Knivsta och där med sin närvaro ökat medborgarnas trygghet. Och vi får nog vara tacksamma att inget värre hände i lördags, p.g.a stölderna var stämningen minsta sagt spänd när Polis kom till platsen

 

Seniorutbildning

Polisen bjuder in till utbildning där du får veta mer om hur äldre kan utsättas för brott – och hur du kan förebygga det

Den 6 november träffas vi i Tilasalen i Kommunhuset mellan 14.00 – 16.00

Ingen föranmälan, Välkomna

 

Sommarstugeinbrott

Inbrotten ökar i Region Mitt  och förra veckan var det 2 sommarstugor som fick påhälsning, i Oleda och Eggbyholm. Så öka vaksamheten, du som är med i Grannsamverkan, försök öka aktiviteten i gruppen för bättre koll på dina grannar så ökar du dina chanser att slippa inbrott.

DU som ännu inte engagerat dig i Grannsamverkan, prata ihop dig med dina grannar INNAN ni blir utsatta för brott. Lär dig mer på:

Samverkanmotbrott.se 

Vi kör som planerat en Grannsamverkansutbildning i Tilasalen i Kommunhuset onsdag den 7 november 19.00. Anmäl dig gärna men inget krav,

Hör av dig till : ulrika.e.andersson@polisen.se

Välkomna !

 

Nattvandrare i Knivsta

Som redan nämnts har Nattvandrargruppen i Alsike lagts ner p.g.a för några deltagare. Även i Gruppen i Knivsta har en kärvt med deltagare men var ute och vandrade i Lördags kväll. Tack för att ni ställer upp för Knivstas ungdomar.  Gruppen behöver bli fler för att överleva, kontakta gruppen på Facebook, Nattvandring.nu Knivsta.  

29:e  oktober – 4:e november

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal
Inbrottsstöld i sommarstugor
2
Handräckning
1
Husrannsakan
1
Bedrägeri på tåg  + Narkotikabrott Eget bruk och Innehav
1
Våld mot tjänsteman, Olaga hot, Ringa narkotikabrott  I samband med ungdomsfest
1
Böter Trafikbrott.
1
TIPS om brott m.m. från medborgare
13
Kontrollerade Personer/Fordon
19
 

 

ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
Antal
Anmälan om misshandel  En anmälan har inkommit om att en ung kvinna blivit misshandlad av ett gäng unga grabbar i Alsike onsdag kväll. Har du sett eller hört något vilka de skyldiga är ? Ring Polisen !
1
Viltolyckor 
7 

Tipsa polisen

Om brott, misstänkta fordon, personer eller företeelser gör du på följande länk:

https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

Länken finns också på Polisen.se, Tipsa polisen, Region mitt eller ring 11414

   Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00

         Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen