Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 november 09:16

08 november 22.53, Mord/dråp, Uppsala

Mordförsök på Heidenstamstorg i Uppsala.

Vid 23-tiden larmas polis till Heidenstamstorg med anledning av att flera inringare uppger att en person har skjutits. När polisen kommer till platsen är en man i 30-årsåldern skjuten och allvarligt skadad, han förs till sjukhus med ambulans. Polisen inleder en förundersökning gällande försök till mord och spärrar av platsen.

Enligt uppgifter till polisen så är det en maskerad person som har skjutit mannen som hittades skadad. Flera polispatruller arbetar med att förhöra vittnen, säkra spår och söka efter den eller de som kan misstänkas för brott. Ingen person har gripits.

Det är för tidigt att säga något om motivet bakom skjutningen. Flera förhör har hållits och polisen arbetar för att få in fler uppgifter för att komma framåt i utredningen.

Polisen söker vittnen till händelsen, iakttagelser och tips lämnas via 114 14.

Uppdatering kl 02:23: Oförändrat läge. Polisens presstalesperson i region Mitt finns på plats från 07:00 på morgonen och nås via telefonnummer 010-56 91959.

Uppdatering kl 09:15

På morgonen avled målsägande av sina skador. Anhöriga är underrättade och händelsen rubriceras nu som mord.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen